Data de l'event: 
Dimarts, Juliol 22, 2014 - 09:45 a Dijous, Agost 7, 2014 - 14:45
Tipus d'event: 
Dimarts, Juliol 22, 2014 - 11:45
Exposició Memòria de l'Oblit
Daniel Gozalbo Ernest Nabàs

La sala d'actes de l'Ajuntament de Forcall acull l'exposició "Memòria de l'oblit" de Daniel Gozalbo i Ernest Nabàs, que recopila a través de pintures i fotografies la seua visió del pas del temps a la provincia de Castelló, amb els masos com a element protagonista.

Mirades i encontres, per Daniel Gozalbo i Ernest Nabàs

"La modernitat i la cultura dominant troben el seu espai en la ciutatm eixa cambra que barreja dissortadament els passats col·lectius i tergiversa les històries personals. En eixa ciutat, encara amb les empremtes i ferides visibles d'un passat pròxim provocat per la dolorosa i massiva emigració rural de la segona mitat del segle vint, apareixen conflilctes de cultura, de convivència, de marginació, de soledat i també d'abandó i oblit dels orígens.

En eixe caldo de cultiu emergeix un sentiment de nostàlgia per un passat, possiblement idealitzat. Fruit d'eixa enyorança és este intent de mirada retrospectiva, per a poder emergir de la crisi d'identitat, per a entendre la celeritat de la vida i la necessitat de tornar a les nostres arrels, on habita la memòria. Vivim un doble drama personal: d'una banda el dolor sentimental, però també la pèrdua material i social, d'eixe món rural en decadència, resistint-se a desaparèixer, vençut pel temps i resignat al silenci, i per una altra la necessitat de trobar explicació i arrelament per viure en una plenitud en eixa societat confusa, liderada per una cultura mimetitzada i aliena.

Podem llegir este intent de restitució al present, com un tribut d'admiració per una cultura, per una forma de vida i per uns avantpassats forts i nobles. Però també com una mirada profunda sobre el llegat del passat davant l'amenaça de la seua desaparició , o com una forma de resistència cultural enfront de l'aparell ideològic de la globalització que esborra qualsevol senya d'identitat col·lectiva. És un afermament de la identitat pròpia enfront de la mundialització de la cultura"

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal