Festes del poble

FESTES PATRONALS EN HONOR A LA MARE DE DEU DE LA CONSOLACIÓ I SANT VITO

Del 23 al 31 d'agost de 2013

Tenen lloc l’última setmana d’agost.Les activitats són diverses destacant els actes religiosos, els bous al carrer i els menjars de germanor. Els elements més importants són les danses que s’han mantingut al llarg dels anys. Varetes, arquets, llauradorets, llauradoretes, gitanetes i dansants formen el conjunt dels balls tradicionals forcallans.

FESTA DE SANT ANTONI "LA SANTANTONÀ". Festa medieval del foc

Festa de Interès Turístic Autonòmic. Bé d'Interès Cultural Immaterial (BIC) Té lloc al voltant del 17 de gener i conté un ric ventall de manifestacions culturals, antropològiques i històriques, entre tots els actes que tenen lloc al llarg del cap de setmana destaca la Santantonà, formada per la cercavila pels carrers del poble i la posterior encesa i cremà de la barraca. Els components de la santantonà: botargues, Sant Antoni, Sant pau, la filoseta, el despullat i els cremallers recorren els carrers del poble fins arribar a la barraca. Després de l’encesa d’esta se simula la cremà dels sants i la victòria dels dimonis. La gent pot travessar la barraca mentre esta s’està encenent i posteriorment en les seues brases es rosteixen xulles i xoriços.

ROGATIVES

Les rogatives en les que partcipa la gent del poble són.

Sant Marc. Dissabte 20 d'abril

El cap de setmana proper al 25 d'abril es fa la rogativa al peiró de Sant Marc que està en la Mola del mateix nom, declarada paratge Natural.

Sant Joaquin de la Menadella. Dissabte 25 de maig.

Es tracta del punt més alt del terme, on hi ha un peiró. La missa es fa en una petita ermita que té el mateix nom.  Cada any dona el rotllo un dels masos que envolten el lloc. Esta festa tradicionalment es feia el dimarts després de la segona pasqua.

Sant Cristòfol. Dissabte 11 de maig

El segon cap de setmana de maig té lloc la rogativa a l’ermitori de Sant Cristòfol de Saranyana, on després de la missa es realitza un menjar popular. En totes estes rogatives es beneeixen els termes i s’entrega un rotllo.

 

SANT CRISTÒFOL DELS XÒFERS. 13 DE JULIOL.

Normalment es realitza a meitat de juliol. Benedicció dels vehicles en la plaça Major. Després dinar de germanor i ball.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal