Dimarts, Agost 13, 2013 - 10:00
Exposició XX anys programa Extensió Universitària
Inauguració 14 d'agost a les 12:00 hores

L'exposició Script és un projecte de creació i exposició dins del vintè aniversari del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI

La realització va néixer de la iniciativa de l’UJI per a commemorar el vintè aniversari del Programa d’Extensió Universitària (PEU).

Esta proposta artística tracta de posar en valor i difondre la ingent tasca desenvolupada pel PEU amb la finalitat d’expandir i fomentar els coneixements, els valors i els principis de la cultura universitària i, d’aquesta manera, contribuir a fer de l’UJI una universitat dels pobles i per als pobles.

L’objectiu de la artista Rosa Serna Lapiedra ha sigut sintetitzar, estèticament, els valors i principis generats pel PEU i pels seus usuaris en una obra artística. D'esta manera, amb la col•laboració de totes les persones implicades i en uns tallers comunitaris, s’han brodat els valors vehiculars que com un fil conductor ha anat estenent el PEU de cap a cap del territori castellonenc.

El projecte artístic tracta de transcendir la dicotomia entre art popular i art contemporani mitjançant la utilització, entre d’altres, de la tècnica del brodat com apel•lació directa al retorn de la materialitat bàsica del fet creatiu. Estos brodats, com el PEU, tracten de subjectivitzar la paraula sobre el paisatge, la cultura sobre el territori, mitjançant la construcció utòpica d’un continuum on l’espai queda delineat pels marges de la paraula. L’autenticitat de l'obra resideix en les sinergies que han generat durant tot el procés totes les persones que hi han participat i que han sigut capaços de brodar el guió, l’script, d’aquesta aventura que han sigut els últims vint anys del PEU.

Estos dies en la localitat de Forcall contem amb la totalitat dels tapissos que conformen l'exposició, no sols en el que vam bordar entre els veïns de la comarca dels Ports, sinó tot el conjunt que conformen l'obra d'art, que conformen els valors que la UJI ens ha transmès en estos 20 anys.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal